به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در حاشیه افتتاح این نمایشگاه گفت: برای رونق صنایع دستی کشور علاوه برایجاد شهرک های تولید کننده صنایع دستی،اشاعه وترویج صنایع دستی باید تمرکز را روی شرایطی که بتوان این محصولات را در بازارهای داخلی و خارجی به فروش برسد گذاشت.
فاطمه دانش یزدی از صنایع دستی به عنوان «میراث معنوی» و«هویت ملی» نام برد و اظهارداشت: صنایع دستی محصول خلاقیت و ابتکار هنرمندان در زمینه های مختلف است و ایجاد بازارچه های موقت ودائم دراستان، برگزاری نمایشگاههای منطقه ای و استانی و حضور درنمایشگاههای بین المللی را ازسیاست های فراهم کردن زمینه فروش صنایع دستی در بازارهای داخلی و خارجی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه درغرفه های دهمین نمایشگاه سراسری یزد انواع صنایع دستی نظیر ترمه، دارایی، سفال و سرامیک، حصیر، زیلو، معرق، مشبک، منبت، خاتم، احرامی، زری بافی، گیوه بافی و... ارائه می شود، تصریح کرد: برگزاری کارگاه های زنده در زمینه های زیلو، حصیر، سفالگری و .... از دیگر برنامه های این نمایشگاه است.
دانش یزدی هدف از برگزاری نمایشگاه یاد شده را ، ارائه دستاوردهای مختلف در زمینه صنایع دستی و تقویت خلاقیت و ابتکار هنرمندان در زمینه های هنرهای سنتی ذکر کرد و افزود: صنایع دستی به علت ایجاد اشتغال و سادگی تکنیک می تواند موجب رونق صنعت گردشگری شود.
وی تصریح کرد: برای استفاده کامل از نیروی انسانی در روستاها و نیروی انسانی فعال بیکار در شهرها ، بهتر است سرمایه گذاری در رشته های صنایع دستی باشد ، چراکه این گونه فعالیت ها از دیر باز منبع درآمد مهمی در کشور بوده است.
مدیر کل میراث یزد خاطر نشان ساخت: شب های برگزاری نمایشگاه به نام شهرستان های میبد، بافق، مهریز و خاتم نامگذاری شده است که در هر یک از این شب ها شهرستان های منتخب هنرهای بومی صنایع دستی شهرستان های خود را معرفی می کنند ودر این نمایشگاه هنرمندان و صنعتگران استان های سراسرکشور آثار هنری خود را در قالب ۲۰۳ غرفه به معرض نمایش گذاشته اند.
دهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی استان یزد دردو بخش بازرگانی و تخصصی فعالیت خود را آغاز کرده و دربخش تخصصی به معرفی زیلو، حصیر و زیراندازهای سنتی پرداخته و در بخش بازرگانی دیگر رشته های صنایع دستی معرفی و ارائه می شود.
نظر شما